Доц. Стрижаченко О. В. взяв участь у міжнародному науково-педагогічному стажуванні для педагогічних і науково-педагогічних працівників вищих навчальних закладів I – IV рівнів акредитації «Інтернаціоналізація вищої освіти. Організація навчального процесу та інноваційні методи навчання у вищих навчальних закладах Польщі».

Доц. Стрижаченко О. В.  взяв участь у міжнародному науково-педагогічному стажуванні для педагогічних і науково-педагогічних працівників вищих навчальних закладів I – IV рівнів акредитації «Інтернаціоналізація вищої освіти. Організація навчального процесу та інноваційні методи навчання у вищих навчальних закладах Польщі».

Варшавський Університет «Collegium Civitas» (University «Collegium Civitas») запросив взяти учать доц.  кафедри біофізики та інформаційних технологій Стрижаченка О.В. у Міжнародному науково-педагогічному стажуванні для викладачів вищих навчальних закладів.

У межах виїзної частини стажування проводилися лекції та семінарські заняття де обговорювались такі теми:

  1. Нові та інноваційні методи навчання.
  2. Дистанційне навчання. Досвід провідних європейських університетів.
  3. Використання IT при підготовці професійних презентацій.
  4. Використання IT під час практичних та семінарських занять.
  5. Інтернаціоналізація університетської освіти.
  6. Реформа системи вищої освіти в Польщі.

Безпосередньо під час відрядження доц. Стрижаченко О.В. ознайомився: з проектом реформи польської вищої освіти (доп. міністра SZ J. Gowina); з програмою наукового моделювання професійної підготовки студентів; з основними інструментами підтримки мобільності науковців; підтримкою та використанням грантів для інтернаціоналізації вищих навчальних закладів; з організацією міжнародної співпраці у рамках Європейського законодавства; з освітніми програмами та грантами Європейського союзу; з досвідом роботи Університету Collegium Civitas у програмі “Erasmus+” та її ролі у інтернаціоналізації освіти.

Доцент кафедри біофізики та інформаційних технологій Стрижаченко О.В.  успішно пройшов міжнародне стажування у галузі інноваційних освітніх технологій (“Internationalization of higher education”) на базі Варшавського Університету «Collegium Civitas» (University «Collegium Civitas» in Warszawa), що відбувалось 08 листопада – 13 грудня 2019 р. (виїзна частина м. Варшава (Республіка Польща) з 11.12.2019 по 13.12.2019 р.) і отримав сертифікат (Certificate of completion of an international postgraduate practical internship)

Участь у стажуванні дала змогу отримати важливу інформацію про рівень та стан справ у вищій освіті в Україні та Польщі, а також про методики застосування нових та інноваційних методів навчання у закладах вищої освіти країн ЄС.

Багато уваги приділялося розгляду практичних питань та викликів, що стають перед викладачем, зокрема в умовах вищих закладів освіти медичного спрямування. Розглядалися також типові проблеми роботи з іноземними студентами та інтернаціоналізації вищої освіти взагалі.

У результаті спілкування з учасниками та організаторами стажування були налагоджені контакти з колегами, що працюють у вищих закладах освіти Польщі та України.

 

Print Friendly, PDF & Email