25 квітня 2019 року відбулася екскурсія до музею анатомії

25 квітня 2019 року відбулася екскурсія до музею анатомії

Сьогодні, 25 квітня 2019 року студенти Національного фармацевтичного університету мали унікальну можливість відвідати унікальний та найбільший музей анатомії в Україні закритого типу, якій є статком Харківського національного університету імені В.Н. Каразіна та нині належить Харківському національному медичному університету.
Музей свого часу був наповнений незвичайними експонатами такими відомими анатомами, як Воробйов та його ученик Синельников. Саме Синельников, як ви знаєте, є автором найпопулярнішого атласу анатомії у п’ятьох томах, за яким навчаються сьогодні студенти медичних вищих навчальних закладів усього світу.
Під час екскурсії студенти дізналися, за яких умов можна звернути кістки людини у вузол, та за якими ознаками відрізнити чоловічий скелет від жіночого; чому найпростіша та найскладніша операція – операція на апендиксі; побачили унікальні патології ембріонального розвитку та патологічні зміни людського мозку; змогли оцінити наслідки нездорового способу життя на печінці, легенях та нирках. Абсолютно зрозуміло, що відвідування музею спростить подальше навчання студентів за такими дисциплінами, як патологічна фізіологія, патологічна анатомія та ін.
Всі учасники заходу були в захваті від того, що, в першу чергу, побачили та почули професіональні пояснення екскурсоводу.
Дякуємо співробітникам кафедри анатомії людини Харківського національного медичного університету за співпрацю та надану можливість побачити унікальну колекцію метрів анатомії.

 

Print Friendly, PDF & Email